The city of La Paz high in the Andes Mountains in Bolivia - viewed from Mirador Kilikili

Ta en paus från vardagen!

På jobbet har jag en väninna som kommer från Bolivia. Hon har många gånger pratat sig varm om detta land och nu när jag sitter här och funderar på att ta semester, så lutar det faktiskt åt att boka en resa till Bolivia. Jag har kollat lite på nätet efter resor till Bolivia och det finns en resebyrå som heter Inca Tours som verkar vara riktigt bra! De kan dels skräddarsy en resa till Bolivia åt mig eller så kan jag välja att ta en färdig rundresa.

Se och göra i Bolivia

Har frågat ut min bolivianska väninna en del om vad man absolut inte får missa när man bokar en resa till Bolivia. La Paz är tydligen ett måste, då det är en av världens högst belägna städer som bjuder på mängder av upplevelser, kultur, och helt fantastiska vyer. Här kan man visst åka linbana, som heter Teleferico och det är världens största linbanenätverk för passagerartrafik. La Paz har även flera så kallade Miradores, eller utsiktsplatser. Sedan berättade hon om flera restauranger jag bara inte får missa och mat jag måste testa. Det finns tydligen flera traditionella rätter som är ett måste, så som Salteñas, Chairo, llama och Plato paceño. Traditionella drycker ska även det testas, och dessa inkluderar färskpressade juicer, Chuflay, Chicha och La Paz ölen, Paceña. Så på min resa till Bolivia ska jag nog ha en hel del att göra, både när det kommer till att uppleva, se och äta!