silversmycke

Jaktlycka genom presenter till frun

Ni vet känslan när man lyckas skjuta ett stort djur… adrenalinet som pumpar och glädjen som spritter i hela kroppen. Det är ju de där stunderna man lever för som jägare. Eller, tja, man älskar förstås fler aspekter av jagandet än bara att skjuta stora djur såklart – det är gemenskapen med andra jägare; att få vistas i naturen samt såklart att få äta riktigt gott kött.

Ett smycke för att fira

Jag har för tradition att köpa en present till min fru varje gång jag fäller ett stort djur. Det kanske kan tyckas vara en märklig vana, men jag vill tro att det är just denna vana som ger mig jaktlycka. Vi har väl alla våra konstigheter. Min kära maka är inte särskilt förtjust i något som har med mitt jaktintresse att göra, varken att följa med på turer eller att äta grytorna jag lagar av köttet som blir. Min vana att köpa en present åt henne kanske har med min vilja att inkludera henne i denna passion jag har. Well, alla sätt är väl bra – utom de dåliga.

Hon bär hjärtat varje dag

Sist jag fällde ett rådjur så valde jag att köpa ett silversmycke åt min älskling. Hon gillar silver mycket mer än guld, så jag gav henne ett silverhalsband med en hjärtformad sten i. Hon må kanske inte vara så förtjust i jakt och att äta vilt, men hon bär silversmycket varje dag sedan dag hon fick det, vilket betyder mycket för mig. Ett lyckligt äktenskap handlar mycket om att hitta varandras ”knappar” och trycka på dem så ofta man kan.